Välbalanserad hundmat
Hundfoder för det aktiva hundlivet.
Läcker och lyxig paté
Att köpa hund och bli hundägare är helt fantastiskt. Du får en ny vän och följeslagare för livet. Hunden är verkligen människans bästa vän. Men den är också helt i dina händer och kräver tid, uppmärksamhet och omsorg i många år framöver. Att skaffa hund får aldrig vara ogenomtänkt. Du måste veta att du har rätt förutsättningar att ge hunden ett bra hundliv.
Det är viktigt att ställa sig ett antal frågor innan du köper eller skaffar hund.
En hund kräver både mycket tid och mycket tålamod för att den ska må bra. Olika raser har också olika behov. Läs mer om hur stor tidsinvestering du behöver göra och vad som är bra att tänka på.
Hundar är sociala varelser som behöver mycket sällskap, även om det är olika från hund till hund. Läs mer om vilka rekommendationer det finns och olika lösningar för mindre ensamtid för hunden.
Vad det kostar att köpa en hund beror på vilken ras du vill ha. Men det är också mycket annat kring en hund som kostar pengar. Vi går igenom vad en hund behöver och ungefärliga kostnader.
Det är viktigt att hitta en typ av hund som passar dig och din livssituation. Här är våra bästa tips på hur du väljer en ras som du kommer trivas med.
Är det snart dags för din nya familjemedlem att flytta hem till dig? Är allt förberett? Vi har satt ihop en praktisk lista på 13 saker som ni kommer att behöva.
Valpar är lite som små barn – saker kommer att gå sönder och det kommer att bli fläckar och märken. Men det går att förhindra de allra värsta olyckorna. Så här valpsäkrar du ditt hem!
Det är en stor dag när din hund flyttar hem till dig, både för dig och för hunden. Här ger vi tips på hur du hjälper den att finna sig tillrätta och känna sig trygg hemma hos dig.
Du får ett mail varje månad till att valpen är ett år, med tips om just den fas din valp befinner sig i. Förutom detta får du ett gratis smakprov på Doggy Professional Valp.
I Sverige är det lag på att alla hundar ska ID-märkas och vi rekommenderar även att du försäkrar din hund. Här går vi igenom hur regelverket kring ID-märkning ser ut, vilka olika metoder det finns och vad du bör tänka på när du tecknar en försäkring för din hund.
Att vaccinera och avmaska hunden genom hela livet hjälper till att skydda både den och andra hundar från att bli sjuka. Här går vi igenom vilka regler och rekommendationer det finns kring vaccinering och avmaskning. Särskilt viktigt för dig som reser utomlands eller tävlar med din hund.
Alla hundar är olika, men med lite tålamod och bra rutiner tar det vanligtvis 4–8 månader innan en hundvalp är helt rumsren. Här får du några goda råd om hur du kan gå tillväga.
Att socialisera en hundvalp innebär att vänja den vid alla möjliga saker som den kommer att stöta på genom livet. Vi har satt ihop en lista över saker som är bra att öva på.
Det kommer dyka upp tillfällen i din hunds liv när du eller någon annan, t.ex. en veterinär, kommer att behöva titta den i öronen, klämma den på magen eller ta den i tassarna. Därför är det bra att vänja hunden vid hantering redan i tidig ålder. Här får du tips på hur du kan gå tillväga.
För att vardagslivet med hund ska fungera är det bra att sätta gränser för vad hunden får och inte får göra och öva på goda vanor. Här har vi samlat lite tips på vägen.
God munhygien är viktigt för hela hundens välmående och att borsta tänderna – gärna varje dag – hjälper till att bekämpa plack och förebygga tandsten. Lär dig hur du lägger grunden till en bra tandborstningsrutin redan tidigt i din hunds liv.
Vare sig du haft hund tidigare eller inte är en valpkurs ett bra sätt att lära sig vardagslydnad och sätta grunder för ett bra samarbete, samtidigt som ni har kul och träffar nya lekkamrater och promenadkompisar. Läs mer om hur en valpkurs funkar och vad ni får lära er där.
Att träna på att gå i koppel kräver tid och tålamod. Ladda med bra energi – och kanske lite hundgodis – innan ni sätter igång. Här hittar du några tips som ger dig rätt förutsättningar att lyckas.
Att leka med sin valp är inte bara roligt, det är också viktigt för hundens utveckling. Här får du tips på lite olika lekar och hur ni gör det bästa av lekstunden tillsammans.
Vid ungefär sex månaders ålder kommer din valp in i tonårsfasen och det börjar hända mycket i både huvudet och kroppen. Läs mer om vilka beteendeförändringar du kan förvänta dig och få tips på hur du hanterar tonårshunden på bästa sätt.
När en hund är vuxen varierar ganska kraftigt mellan olika raser. Här får du lite riktlinjer.
Hundar har inte samma behov av varierad kost som en människa, men kan ändå behöva byta foder ibland, t.ex. för att de går in i ett annat livsstadie eller på veterinärens rekommendation. Lär dig mer om hur du byter foder på ett bra sätt så att inte hundens matsmältning rubbas.
Dålig andedräkt är ett ganska vanligt problem hos hundar och behöver inte alls betyda att din hund är sjuk. Lär dig mer om anledningar till dålig andedräkt och vad du kan göra för att hjälpa din hund till en fräschare andedräkt.
Precis som för människor är det viktigt att din hund får i sig tillräckligt med vätska. Få tips om hur du säkerställer att hunden dricker tillräckligt, särskilt när ni rör på er mycket eller när det är varmt.
Som uppfödare med registrerat kennelnamn hos Svenska Kennelklubben (SKK) har du möjlighet att bli medlem i Doggys Uppfödarklubb. Medlemskapet är helt kostnadsfritt.
Kliar din hund sig mycket? Vi går igenom några vanliga orsaker till klåda och vad du kan göra för att hjälpa din hund att bli kvitt den.
Att hunden inte vill äta kan bero på flera olika saker och ibland kan man behöva göra lite “felsökning” för att klura ut varför. Här får du tips på lite olika anledningar till dålig aptit.
Att en hund är för tjock beror oftast på att den får för för mycket eller för energirik mat i relation till hur mycket den rör på sig. Lär dig mer om vad som är bra att tänka på kring dagsranson, val av foder och att tillgodose hundens behov av daglig motion.
Att ge hunden mjölk eller mjölkprodukter är en mindre bra idé. Vi tittar närmare på varför och vilka besvär som kan drabba hunden.
Hundar kan äta gräs av flera olika anledningar. Oftast är det inte farligt, men det kan vara bra att hålla lite koll!
De flesta hundar har en tendens att sluka det mesta i matväg – så även kattmat. Det är inte farligt, men heller ingenting vi rekommenderar. Här får du reda på varför.