Valpsäkra hemmet – för allas bästa

Att valpsäkra hemmet handlar om att skydda både din nya familjemedlem och ditt hem. En valp är ganska lik ett litet barn, saker kommer välta och det kommer bli fläckar och märken här och där.

VALPSÄKRA SLADDAR OCH ANNAT FARLIGT

Börja med att plocka bort saker som kan skada valpen. Valpsäkra hemmet från farliga sladdar och vissa växter, mediciner, kemikalier och rengöringsmedel.

SAKER SOM VALPEN KAN HA SÖNDER

När du ska valpsäkra ditt hem är det också en bra idé att plocka undan skor så valpen inte tuggar på dem. Mattor som är svåra att tvätta är också bra att flytta på. Det kommer garanterat att komma kiss på golvet flera gånger om dagen. Valpsäkra hemmet ordentligt, det är bättre att vara på den säkra sidan än att ta några risker. Ett tips är att använda kompostgaller för att gränsa av där man inte vill att valpen ska komma åt saker.

Förbered med en massa roliga leksaker som valpen kan tugga på. Valpar har små sylvassa tänder och det kliar i tänderna samtidigt som de upptäcker saker genom att bita. Att tugga är också avslappnande och skönt för dem. Tillverka egna leksaker av gamla kläder eller filtar och fyll förrådet med valpvänliga tuggben – bra att plocka fram när bitsuget är som störst.

 

Vidare läsning