Två hundar springer på en grusväg

Om Doggy

Vi på Doggy drivs av kärleken till hundarna. Allt torrfoder tillagas här i Vårgårda, noga uträknat av våra näringsexperter. För som hundägare vet vi att vägen till hundens hjärta går via magen, förutom alla klappar och kärleken förstås. Det är nog det som gjort Doggy till det självklara valet för så många hundälskare de senaste 120 åren.

På Doggy har vi en historia att vara stolta över. Vi har tillverkat djurmat ända sedan 1903.

Vår historia tar sin början en dag i mitten av 1800-talet, när den unge Aron Heyman går av tåget på Vårgårda station. På den bördiga Västgötaslätten startade han år 1871 en havregrynskvarn. Tack vare en resa till Skottland, där Aron lärde sig att göra ångpreparerade havregryn och ta vara på spillet från kvarnen, kunde vårt allra första hundfoder Vårgårda Hundmjöl presenteras år 1903.

Detta blev det första klivet mot det som idag är Doggy AB. Aron Heymans idéer och vision har förvaltats och förfinats av fyra generationer Heyman till det som kännetecknar företaget än idag, mer än ett och ett halvt sekel senare, nämligen hund- och kattmat av högsta kvalitet.

Här i Vårgårda finns all kunskap vi behöver för att tillaga högkvalitativ mat till fyrbenta vänner. Denna lilla ort i Västergötlands hjärta präglas av framåtanda, handlingskraft och gemenskap, som även genomsyrar verksamheten Doggy AB. Vi utmanar ständigt oss själva att tänka nytt och bli bättre än vad vi var igår, inte minst vad gäller att göra hållbara val i tillverkning, transport och förpackning. Samtidigt värnar vi om vårt ursprung och håller hårt på traditionen att tillaga riktigt bra djurfoder i Vårgårda.

Med våra väletablerade varumärken, Doggy, Mjau och Bozita, är Doggy AB Sveriges största tillverkare av hund- och kattmat. Med de bästa råvarorna, och med omsorg för miljön, står vi för naturlig och pålitlig djurmatstillverkning av hög kvalitet. ”Kärlek från Vårgårda i varje matskål” är vår självklara vision, och den förverkligas varje dag av våra 200 engagerade medarbetare med hjärtan som klappar för djurens bästa. Det är en vision som varit vår ledstjärna i 120 år och som fortsätter vara det varje dag, året om. Tillsammans firar vi 120 år av djurfoderhistoria under jubileumsåret 2023!

En fabrik med grönskande växter framför

God och hälsosam mat

I över hundra år har vi tillverkat god och hälsosam hundmat. Och vi är lika stolta över våra produkter som över hur vi arbetar för att värna om naturen.

Lika viktigt som det är att vara snäll mot hunden, är det att vara snäll mot vår planet. Därför är det självklart för oss att vår hundmat produceras på bästa tänkbara sätt med vår gemensamma framtid i fokus.

Läs mer om hållbarhet och kvalitet

Hundfamiljens bästa vän sedan 1903