Bordercollie som tränar agility och kör slalom

Lär känna våra ambassadörer

Vi är stolta över våra ambassadörer för Doggy Professional och glada att få följa deras passion på tävlingsplanen som i vardagen. Att orka prestera kräver näringsriktig kost, kunskap från föraren och en massa kärlek – ett riktigt teamwork. Här får du en presentation av våra ambassadörer.

En tjej pussar sin hund som hon har i famnen

Agilityälskaren
Felicia Fagerström

– Hej, mitt namn är Felicia. Jag har tre stycket border collies som heter Ita, Rhea och Lycka. Jag tävlar främst inom agility och har gjort det i snart 10 år. Agility är något av det roligaste vi vet då vi älskar fart och fläkt. Utom agility så håller vi på med vallning, nosework och löpning.

För mig är det otroligt viktigt att veta vad jag stoppar i mina bästa vänner. Därför är Doggy Professional ett sånt givet val för mig, ett svenskproducerat foder med bra innehåll. Mina tjejer äter Doggy Professional Skonsam och deras favorit godis är Doggys korvbitar.

>> Följ Felicia på Instagram

En miniatyr australian shepherd med sina två rosetter som hon vunnit på en hundtävling

Hundcoachen
Fredrik Karlsson

– Jag jobbar heltid som hundcoach och hjälper nya och gamla hundägare inom olika hundsporter och för att få en mer harmonisk vardag tillsammans. Jag tycker om det mesta men brinner lite extra för rallylydnad och Nose Work. Tävlingskarriären startade med tollaren Dex som hann bli rallylydnadschampion och fick starta någon gång i Nose Work klass 2 innan han tyvärr fick somna in. Nu bor det två hundar hemma, Lo en miniature american shepherd (född 2020) och nytillskottet Eke, en border collie (född 2023). Lo är rallylydnadschampion med målet att vara med på SM framöver. Med Eke är planen att utforska mer av tävlingslydnaden och vallningen lite beroende på vad Eke visar sig tycka vara roligt.

Utöver det finns där två hundar till i familjen som främst hänger med matte om dagarna och tränar och tävlar agility. Kahn, en kleinspitz född 2012 och Jippi, en australian kelpie född 2021. Mina hundar äter Doggy Professional aktiv, Doggy Professional skonsam mini samt Doggy Professional valp för det nyaste tillskottet.

>> Följ Fredrik på Instagram

En jägare med hennes två jakthundar

Stövarälskaren
Jenny Kvarnström

– Mina hundar går hårt både under och efter jaktsäsongen. Under jaktsäsongen är det inte ovanligt att det blir över tre mil, ibland fyra dagar i veckan. Till vardags bor vi i de värmländska skogarna. Där jag är uppväxt med jakten runt husknuten och att ha egna hundar blev snabbt en självklarhet. Jag fastnade tidigt för stövarraserna och har idag american foxhound, finsk stövare och en plottblandning. Första hunden var en hamiltonstövare som jag fick ärva av min farbror. Det var den hunden som satte jaktintresset på tavlan och att jag idag brinner för stövarraserna.

Mina hundar äter Doggy Professional aktiv, Doggy Professional extra och Doggy Professional grain free. Vid sidan av torrfodret får de även våtfodret Doggy Professional extra.

>> Följ Jenny på Instagram

Bordercollie med rosett från agilitytävling och stolt husse bredvid

Agilityprofilen
Calle Tangfelt

– Jag tävlar agility tillsammans med mina hundar, vilket jag gjort egentligen hela livet. Jag kommer från en stor agilityfamilj, med pappa som domare, en storebror som framgångsrik domare men även VM-tävlande, likaså en mamma som medaljörer på VM och guldmedaljör på World Agility Open. Valet har därför varit självklart med en agilitykarriär, då jag hela min uppväxt fått uppleva den stora glädjen och samhörigheten man får med sin hund tillsammans på tränings- och tävlingsbanorna.

Ralph är en sheltie med både hopp-, och agilitychampion på meritlistan, han har även representerat Sverige på Nordiska Mästerskapen förra året. Ralph blev även utvald till att springa med Wild Card-teamet på World Agility Open i Nederländerna (2019), men det blev tyvärr inställd till följd av pandemin.

Zara tävlar i klass 3 både i agilityklass och hoppklass med stora framgångar och där är målet en landslagsplats inom något år. Utöver agilityn gillar vi att ha en aktiv livsstil med mycket vandring och för att orka med min aktiva livsstil äter mina hundar Doggy professional Extra.

>> Följ Calle på Instagram

Eftersöksjägare med sin jakthund

Eftersöksjägaren
Mattias Heed

– Jag har brunnit för eftersök sedan 2016 och tycker verkligen om att jobba tillsammans med mina hundar och samtidigt förkorta lidandet på skadade djur. Vi är mest ute på jakteftersök men även eftersök vid trafikolyckor där djur har skadats. Vi jobbar alltid framåt för att kunna bli bättre på alla fronter när det kommer till eftersök från statistik till kondition.

Mina hundar äter idag Doggy Professional extra samt och Doggy Professional kastrerad. En stor favorit är att blanda det ihop med Doggy Professional paté extra.

>> Följ Mattias på Instagram

Två border collies på ett balanshinder poserande med sin matte

Den agilitybitne
Hannah Uhlan

– Hej, Hannah Uhlan heter jag & tävlar agility med mina två bordercollies Mac och Zóu. Utöver mina aktiva agility hundar har jag två pensionärer som inte tävlar längre men som åker med ibland på äventyren jag ger mig ut på.

Tillsammans älskar jag att uppleva nya platser, tävla på olika tävlingar ute i landet och spendera flera timmar genom att träna olika slags träning. Träning är något som står oss varmt om hjärtat och vi brinner lite extra för agility, vallning, löpning och cykelturer. Att få träna tillsammans med mina hundar ger mig massa energi och ett stort leende på läpparna. Med dom känner jag mig stark & det finns ingen bättre träningskompis än mina fyrbenta.

>> Följ Hannah på Instagram

Bordercollie som tränar agility och kör gungan

Följ oss på Instagram

Följ oss på Instagram för att hålla dig uppdaterad om ambassadörernas träningstips och framgångar.

Följ oss på Instagram