Kan jag banta min hund och är det bra?

För hundar, precis som för oss människor, beror övervikt oftast på att hunden får för mycket mat i relation till motion.

Det vanligaste problemet är att ägare ger för mycket godis och matrester till hunden utöver den rekommenderade mängden foder. Vid ett sådant tillfälle kan du banta din hund, det vill säga vara mer noggrann med vad hunden får i sig. Här får du lite tips.

MINSKA DAGSRANSONEN

För en smart bantning för hunden kan du se över de befintliga matvanorna. Om du ger hunden för mycket godis och matreser regelbundet bör du minska dagsransonen av det vanliga fodret.

BANTA HUND – BYT FODER

Ett enkelt sätt att banta din hund är att se över vilket foder du använder, och hur väl det passar just din hund. Du kan byta till ett foder med mindre energiinnehåll, t.ex. Doggy Slim, Doggy Senior och Doggy Professional Kastrerad. Dessa foder är inga dietfoder – men det kan fungera bra att byta till foder med mindre energiinnehåll om din hund bara är lite överviktig. Köp ett foder av god kvalitet som har bättre smältbarhet jämfört med ett de riktigt billiga fodren. Om det inte fungerar kan du behöva minska fodermängden.

KONTAKTA VETERINÄR INNAN BANTNING AV HUND

Kom ihåg att om din hund är väldigt överviktig bör du besöka en veterinär innan du börjar banta din hund. Och glöm inte att den dagliga motionen är väldigt viktig för att din hund ska få ett bra hundliv.     

     Vidare läsning

FODER MED LÄGRE ENERGIINNEHÅLL