Klåda hund: min hund kliar sig mycket, vad kan det bero på?

Har du en hund som kliar sig? Det kan finnas flertal orsaker till varför din hund har klåda. Försök att utesluta de som är lätt att kontrollera först.

HUDPROBLEM

Undersök huden på din hund. Det finns många potentiella anledningar till varför din hunds hud är irriterad men hittar du tydliga hudproblem har du någonting att gå vidare med. Hittar du inga tydliga hudproblem får du fortsätta leta efter andra orsaker.

LÖSS OCH LOPPOR KLIAR HOS HUND

Har din hund ohyra i pälsen? Det kan vara en anledning till att hunden kliar sig. Löss och loppor går att se i pälsen om de finns på din hund. Var noggrann och systematisk, undersök hela hundens päls.

NY MAT

Har du nyligen bytt till ny hundmat? Testa då att byta till annan mat och se hur klådan hos hunden förändras och om kliandet slutar. Det kan vara så at din hund är känslig för någon av ingredienserna i den nya maten. I Doggys sortiment finns hundfoder som är extra skonsamma och spannmålsfria, t.ex. Doggy Professional Grain FreeDoggy Professional Skonsam och Doggy Professional Mini Skonsam för mindre hundraser.

KONTAKTA VETERINÄR

Om din vovve lider mycket av hundklådan rekommenderar vi att kontakta en veterinär som kan hjälpa dig med en grundlig undersökning.

       Vidare läsning