Kan hundar dricka mjölk?

Undvik att ge din hund mjölk, ost eller andra mjölkprodukter då vovven saknar de enzymer som behövs för att bryta ner laktos.

Mjölksocker kan brytas ner av valpar, men detta är en förmåga som tyvärr minskar med åldern när hundar förlorar de nödvändiga enzymerna för att effektivt bryta ner laktos. Denna naturliga förändring i hundens kropp gör det viktigt för ägare att vara medvetna om hur deras husdjurs kostbehov förändras över tid. Att ge din vuxna hund mejeriprodukter som mjölk eller ost kan resultera i en rad magproblem, eftersom att hundar saknar förmågan att smälta laktos ordentligt.

Vad händer om hunden äter mycket mejeriprodukter?

Tyvärr så kan det leda till symtom som kräkningar, diarré och andra potentiella sjukdomar kan uppstå om hunden konsumerar mejeriprodukter. För att vara säker på att din hund mår så bra som möjligt så rekommenderar vi att undvika mejeriprodukter i deras dagliga kost. Alla våra hundfoder är helfoder och det räcker i princip att du ger detta. Men känner du ändå att du vill lyxa till det för din hund ibland? Blanda då i lite våtfoder i maten, det brukar få vilken kräsen älskling som helst att kasta i sig maten.

Vi på Doggy tror på att ge våra hundar det bästa livet möjligt, och en viktig del av detta engagemang är att vara medveten om och anpassa oss efter deras skiftande kostbehov. Varje hund är unik, och du känner din hund bäst, vilket innebär att du är medveten om dess tolerans och begränsningar. Att få provsmaka lite då och då brukar oftast inte skada.

Djupare förståelse

Om du vill fördjupa dig i ämnet och lära dig mer om din fyrbenta väns kost och beteende har vi samlat några artiklar som kan vara av intresse för dig. Utforska dessa för att få en djupare förståelse för hur du kan skapa en hälsosam och balanserad kost för din älskade vovve.