Hundmöten – väldigt viktigt med vovve-vänner

Det är lika viktigt för din vovve att ha hundmöten som det är för dig att träffa likasinnade ibland. Coco och Gucci har inga vänner i kvarteret där de bor så Irene skjutsar dem till kompisarna. Här kommer lite tips, och glöm inte kolla in hur glada de blir när de träffar gänget i parken. Lyckan är fullständig!

TRÄNA PÅ HUNDMÖTEN

Ute på hundpromenader är det ofta andra hundar ute samtidigt. Får ni hundmöte, passa på att träna din hund på att göra som du vill i det läget. Din hund måste kunna antingen hälsa lugnt och ordentligt eller lugnt och stilla passera den andra hunden. Ta med Doggys hundgodis för att belöna när hunden varit duktig och agerat på det sätt som du vill!

HUNDTRÄFFAR

För en del hundar är det viktigt att ha kompisar, som de kan leka och busa med, samt öva på att vara sociala med varandra. Många hundar vill gärna träffa sina kompisar och andra hundar varje dag. Därför är det väldigt viktigt att du som hundägare anordnar hundmöten för vovvarna. Det är inte alla hundar som är vana vid eller vet hur de ska bete sig runt andra hundar, och därför är det viktigt att träna på hundmöten. Anpassa möten efter din egen hund, hundarna är egna individer och det är inte alla hundar som uppskattar hundmöten. Har du däremot en hund som tycker om det, tänk på att hålla en hundträff på en fri plats där det kan leka på sina egna villkor, långt bort från biltrafik.

KAN MAN CYKLA MED HUND?

Ska du ta cykeln till en hundträff är det perfekt att låta hunden springa med och få motion bredvid cykeln. Tycker däremot vovven inte om att springa bredvid cykeln kan du istället skjutsa hunden på cykeln. Det gör du enklast med en hundkorg som du fäster på cykeln, då är det tryggt för er båda!

Se fler tips om livet med hund