Vanliga frågor om Doggy hundfoder

Här hittar du svar på några vanligt förekommande frågor om Doggy hundmat och hundfoder. Hittar du inte svaret på just din fråga, kontakta oss gärna på info@doggy.se.

Doggy säljs framförallt hos återförsäljare i svenska dagligvarubutiker såsom ICA, Coop, Willys, Hemköp och City gross. Vi har också ett visst sortiment på exempelvis Granngården.

Vi jobbar aktivt med att använda så stor andel svenska råvaror som möjligt bland Doggy hundfoder ingredienser. Det är viktigt för oss. Ibland går det dock inte att få tag på svenska råvaror i de volymer vi köper. Vi köper då från leverantörer som vi har ett långsiktigt samarbete med vars verksamhet vi kontinuerligt stämmer av och kontrollerar. Det kan gälla råvaror som till exempel lamm, majs och ris.

Med naturlig råvara menar vi att råvaran inte är processad på något sätt som ändrar råvarans naturliga karaktär och innehåll innan den kommer till oss. Råvaran får inte innehålla några onaturliga tillsatser. Råvarorna som är naturliga i Doggy hundfoder ingredienser, är markerade med en asterisk i innehållsdeklarationen.

Vi arbetar aktivt med att våra produkter ska vara tillagade på ett så bra sätt som möjligt. Vi tillsätter inga onödiga tillsatser som exempelvis färgämnen. För att säkerställa hundens behov tillsätter vi de vitaminer och mineraler som krävs för att hunden ska må bra. Läs mer om vilka ingredienser Doggy använder här

Vi använder både färska eller torkade råvaror i våra produkter. Vi har höjt andelen färsk kyckling då vi vet att det ger bättre smaklighet och en godare produkt. Läs mer om vilka ingredienser Doggy använder här

Vi tycker det är viktigt med hållbarhet och kvalitet – för djuren och naturen. Vår hundmat ska vara så hållbart producerad som möjligt och göra så litet avtryck på miljön som det bara går. Därför har vi sett till att vårt kök drivs av 100 procent förnyelsebar energi, att alla matrester och allt spill blir till biogas och att vi använder miljöcertifierade transporter.